Un dels reptes que més ens apassiona als que ens dediquem a la fotografia és capturar la vida d’un element inanimat. L’essència de la fotografia de producte rau en combinar la tècnica i l’art per tal de captar i dotar del protagonisme que mereix cada petit detall. La concentració, el joc amb la il·luminació i l’enfocament i el fet de no tenir la pressió del moviment ens permet aconseguir uns resultats espectacular. Per això ens agrada tant rebre encàrrecs com el de Vogel de fotografiar la seva nova línia de rellotges.

Calia plasmar en cada fotografia els valors de la marca —rellotges d'alta gamma amb un espectacular disseny i unes esferes en relleu que confereixen a cada unitat una personalitat única—.

L'encàrrec

L’objectiu del client era aconseguir, a través de diferents posicions dels rellotges, ressaltar amb detall els diferents elements —la corona, l'esfera, la corretja i tots els acabats—. El resultat de la nostra feina esdevindria la imatge gràfica de la nova col·lecció als diferens suports —lloc web, publicitat exterior, premsa, botiga online, etc.—.

El making-of

Un cop elaborat el briefing amb l’ajuda del client arriba el moment que més ens agrada: relaxar-nos contemplant el producte i deixar que “ens parli”, captar allò que transmet i, abocant-hi la dosi necessària de tècnica i creativitat, decidir on i com farem cada instantània.

És el moment de triar l’aliat principal per a aquest tipus de fotografies: la il·luminació. Amb ella aconseguim volums, textures i lluentors que permetran que el resultat gaudeixi de la força i el magnetisme que atregui al client i el faci desitjar el producte. Per fer-ho, ens acompanyem del nostre equip de flaixos Profoto d’última generació que satisfan el nostre grau d’exigència i ens simplifiquen força aquesta part. D'aquesta forma i gràcies a fotometria prèvia —un altre ingredient indispensable per obtenir un correcte mesurament de la llum—, les estructures es transformen i la llum modela el fons i la base, el color pren noves dimensions.

Arriba el moment de prémer el disparador i entren en joc les òptiques macro de nova generació que em permeten captar els detalls amb la màxima qualitat.

Un cop tenim les imatges, arriba el moment de tractar-les per acabar d’arrodonir el resultat. Entren a escena l’Adobe Photoshop Lightroom i Photoshop CC. Amb aquestes eines podrem acabar de polir cada imatge per tal que transmeti el missatge que busca el client combinant-lo amb les nostres perspectives.

El lliurament

Un cop enllestit el retoc, quedem amb el client per presentar-li el resultat final. Ho fem al nostre establiment. Allà els ensenyem la feina feta tot explicant-los el procés de creació i els lliurem els arxius definitius que, com us hem comentat al començament, hauran de servir a Vogel per reforçar la imatge gràfica de producte de la nova col·lecció.



 

Jordi Montlleó